Soovid konsultatsiooni?

Kui soovite krediidihalduse või krediidihaldus.ee tarkvara teemal konsultatsiooni, siis võtke meiega ühendust telefoni (675 55 55) või e-maili (info@krediidihaldus.ee) teel ja lepime kokku edasise tegevuse

Kontaktid


OÜ Krediidihaldus (11602506)

Telefon: 675 55 55

Faks: 675 55 50

 

 

Uus laenu deklareerimise kohustus = uus peavalu ettevõtjale

17.10.17 14:59

Oled Eesti äriühing mis on kontserni osa? Või oled välismaaäriühingu Eesti filiaal? Ära unusta järgmisel aastal uut deklareerimiskohustust antud grupisiseste laenude kohta!

 

Samal ajal, kui ülejäänud maailm keskendus OECD tegevuskavale maksubaasi vähendamise ja kasumi väljaviimise vältimiseks (Base Erosion and Profit Shifting, BEPS), mõeldi Eestis välja tagasiulatuv lisakoormus ettevõtetele, kes annavad laenu oma seotud osapooltele grupi siseselt.

 

Kui soovid ettevõttena anda laenu oma emaettevõttele või horisontaalselt teisele tütarfirmale, tuleb silmas pidada laenu tagastamise tähtaega: enam kui 48 kuud näeb ette kohustust tõendada maksuhaldurile võimekust ning kavatsust laen tagasi maksta. Veel enam, deklareerida tuleb kõik grupisisesed laenud tagasiulatuvalt 1. juulist, 2017, sh. ka vanemad laenud, mille tingimusi on eelmainitud aja jooksul muudetud.

 

Ei saaks öelda, et Eesti on hoidnud ülejäänud maailmaga BEPS’i valguses ühtset joont, sest BEPS on oma laenu-poliitika fokusseerinud laenu majanduslikule olemusele ning intressidele, mida on õigus hinnata eelkõige ettevõttel endal. Uus tulumaksuseadus aga paistab andvat maksuhaldurile õiguse teha riskianalüüs esitatud deklaratsioonide põhjal ning teha omad järeldused.

 

Et tagada edukas grupisisene finantseerimine, tuleb selleks üles ehitada vastav äristruktuur, pidades silmas nii Eestisiseseid kui ka rahvusvahelisi seadusi.


Tagasi