Soovid konsultatsiooni?

Kui soovite krediidihalduse või krediidihaldus.ee tarkvara teemal konsultatsiooni, siis võtke meiega ühendust telefoni (675 55 55) või e-maili (info@krediidihaldus.ee) teel ja lepime kokku edasise tegevuse

Kontaktid


OÜ Krediidihaldus (11602506)

Telefon: 675 55 55

Faks: 675 55 50

 

 

Kohtusse pöördumine muutus odavamaks

11.07.12 12:54

01. juulil 2012 jõustunud riigilõivuseaduse muudatused teevad kohtusse pöördumise kodanikule ja ettevõtetele lihtsamaks ja soodsamaks. Lisaks riigilõivude olulisele vähenemisele, hakatakse eristama ka hagiavalduse esitamise viisi. Avalduse elektroonilisel esitamisel veebilehe www.e-toimik.ee kaudu on riigilõiv oluliselt soodsam, kui paberkandjal esitamisel. Täpsema info leiate siit.

 

Lisaks riigilõivude vähendamisele, mis peaks muutma õigusemõistmise lihtsamaks ja kättesaadavamaks, on kehtestatud ka meetmed kiirendamaks kohtumenetlust tsiviilasjades. Täna on üheks peamiseks kohtuasjade venimise põhjuseks menetlusdokumentide kättetoimetamine. Umbes kolmandik menetluses olevatest tsiviilasjadest on kättetoimetamise staadiumis.

 

Seda probleemi peaks oluliselt vähendama tsiviilkohtumenetluse seadustiku muutmine, millega täiendatakse kohtudokumentide kättetoimetamise korda. Nimelt 1. jaanuaril 2013. aastal hakkab kehtima uus dokumentide elektroonilise kättetoimetamise kord. Uue korra kohaselt võib kohus teavituse dokumendi kättesaadavaks tegemise kohta edastada ka avalikust arvutivõrgust leitud telefoninumbril, elektronpostiaadressil, virtuaalse sotsiaalvõrgustiku oletataval kasutajakonto lehel või muu virtuaalse suhtluskeskkonna lehel, mida avalikus arvutivõrgus avaldatud teabe kohaselt võib adressaat eeldatavasti kasutada või millel edastatud teave võib eeldatavasti jõuda adressaadini.

 

Menetlusdokument loetakse kätte toimetatuks, kui saaja avab selle infosüsteemis või kinnitab infosüsteemis selle vastuvõtmist dokumenti avamata, samuti siis, kui seda teeb muu isik, kellel saaja võimaldab infosüsteemis dokumente näha.
 


Tagasi