Soovid konsultatsiooni?

Kui soovite krediidihalduse või krediidihaldus.ee tarkvara teemal konsultatsiooni, siis võtke meiega ühendust telefoni (675 55 55) või e-maili (info@krediidihaldus.ee) teel ja lepime kokku edasise tegevuse

Kontaktid


OÜ Krediidihaldus (11602506)

Telefon: 675 55 55

Faks: 675 55 50

 

 

Laenuandjad peavad edaspidi põhjalikumalt veenduma laenaja võimes laen tagasi maksta

24.05.13 16:07

23.05.2013 võttis Riigikogu vastu seaduse, mis kohustab laenuandjat senisest põhjalikumalt laenaja tausta kontrollima.

 

Justiitsminister Hanno Pevkuri sõnul sai seadusemuudatusega korrigeeritud laenuandja ja –võtja kohustusi ning nüüdsest on laenuandjal suurem kohustus veenduda, et laenu võttev inimene on võimeline laenu ka tagasi maksma. „Juulist alates on laenuandjal kohustus koguda kokku kõikvõimalik info laenuvõtja kohta, et veenduda, kas ta suudab võetavat laenu koos intressidega probleemideta tagasi maksta või mitte. Selleks, et laenuandjad seda kohustust tõsiselt võtaks lisati seadusesse ka punkt, mille järgi peab vaidluste korral vastutustundliku laenamise põhimõtete järgimist tõendama laenuandja, mitte laenu võtja,“ lausus justiitsminister.

 

Varasemalt on laenuandja vastutustundliku laenamise põhimõtteid tõlgendades inimeste maksevõimelisust liiga pinnapealselt uurinud, väites, et laenaja peab ise esitama õigeid andmeid enda rahalise seisu kohta ning kiirlaenuandja ei pea neid andmeid üle kontrollima.

 

http://www.just.ee/58406


Tagasi