Soovid konsultatsiooni?

Kui soovite krediidihalduse või krediidihaldus.ee tarkvara teemal konsultatsiooni, siis võtke meiega ühendust telefoni (675 55 55) või e-maili (info@krediidihaldus.ee) teel ja lepime kokku edasise tegevuse

Kontaktid


OÜ Krediidihaldus (11602506)

Telefon: 675 55 55

Faks: 675 55 50

 

 

Jaekaubandusettevõtete müügitulu langes mais kümnendiku

04.07.23 10:32

Statistikaameti andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu mais 905 miljonit eurot. Võrreldes eelmise aasta sama kuuga vähenes müügitulu püsivhindades 10%.

 

Statistikaameti analüütiku Johanna Linda Pihlaku sõnul vähenes müügitulu nii toidukaupade ja tööstuskaupade kauplustes kui ka mootorikütuse jaemüügiga tegelevates ettevõtetes. „Suurima languse tegid tööstuskaupade kauplused, kus müük vähenes eelmise aasta maiga võrreldes 15%, mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõttete müügitulu vähenes 4% ja toidukauplustustel 3%,“ lisas Pihlak.

 

Tööstuskaupadest enim ehk 28% vähenes müügitulu muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade ja muuga. Müügitulu vähenes veel 16% muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad (nn kaubamajad), 12% tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes, 11%  kasutatud kaupade kauplustes, kioskites, turgudel ja otsemüügil, 11% posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes ning 10% majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes. Müügitulu suurenes 4% apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes.

 

Aprilliga võrreldes suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu mais 8%. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal vähenes aga müük eelmise kuuga võrreldes 1%.

 

Selle aasta viie esimese kuuga vähenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 9%.

 

https://www.stat.ee/et/uudised/jaekaubandusettevotete-muugitulu-langes-mais-kumnendiku


Tagasi