Soovid konsultatsiooni?

Kui soovite krediidihalduse või krediidihaldus.ee tarkvara teemal konsultatsiooni, siis võtke meiega ühendust telefoni (675 55 55) või e-maili (info@krediidihaldus.ee) teel ja lepime kokku edasise tegevuse

Kontaktid


OÜ Krediidihaldus (11602506)

Telefon: 675 55 55

Faks: 675 55 50

 

 

Septembris langes töösuhete arv pea kõigis töötleva tööstuse harudes

17.10.23 09:50

Statistikaameti tööturu kiirstatistika värsked andmed näitavad, et septembris vähenes Eestis kehtivate töösuhete arv võrreldes nii augustiga kui eelmise aasta sama ajaga. Langus on hoogu juurde saanud ka töötlevas tööstuses, kus töösuhete arvu vähenemist on näha pea kõigis sektori harudes.

 

„Osa töösuhete arvu langusest on seletatav hooajaliste muutustega, näiteks majutuses ja toitlustuses või kaubanduses on töösuhete arvu vähenemine sügise alguses tavaline,“ ütles statistikaameti andmeteadur Kadri Rootalu.

 

„Töötlevas tööstuses hakkas töösuhete arv langema 2022. aasta hilissügisel. Praeguse aasta kevadel-suvel langustempo vähenes, kuid septembris tuli taas suurem kukkumine,“ sõnas Rootalu. Langust on näha peaaegu kõigis tööstuse valdkondades. „Lisaks juba varasemalt keerulises olukorras olnud puidu- ja mööblitööstusele on töösuhete arvu langus jõudnud ka muudesse harudesse. Tööstuses leidub vaid üksikuid erandeid, kus töösuhete arv on eelmise aastaga võrreldes kümnekonna töötajaga plussis. Tõusjate puhul on aga pigem tegu väikeste tööstusharudega,“ lisas Rootalu.


Tagasi